Bakkerij Vedder
De Echte Bakker

Historie

Piet en Annet Vedder startten het bakkersbedrijf in 1967 in Deurne aan de Kerkstraat. In de loop van de jaren hebben zonen Bart en Evert het bedrijf overgenomen. Er is steeds geïnvesteerd in nieuwere, verbeterde machines en ook op het gebied van grondstoffen worden er continu verbeteringen doorgevoerd, zodat de beste kwaliteit producten gemaakt kan worden.

Werd er in 1967 gestart met 1 winkel, door de jaren heen zijn er nog 7 regionale filialen bijgekomen;

In 1969 werd het eerste filiaal in Liessel geopend.
In 1973 kwam een tweede filiaal, aan de Schoolstraat in Bakel.
In 1990 werd er naast de winkel in Deurne een lunchroom met ijssalon geopend.
Ook werd er een nieuwe banketbakkerij en expeditieruimte gebouwd.
In 1995 werd het aantal filialen tot 3 uitgebreid door de opening van een filiaal in Gemert.
In 2000 werd een 2e winkel in Deurne geopend, in de wijk Koolhof.
In 2002 werd er vooral geïnvesteerd met het oog op een verdere uitbreiding en optimalisering van de productie. Zo werd er een nieuwe broodbakkerij gebouwd en ingericht met verbeterde machines en ovens. Daarnaast werd er een grondstoffenkelder gebouwd.

Op 3 april 2006 werd er een nieuw filiaal geopend in Helmond. Dit filiaal is gelegen aan de Mierloseweg 39 te Helmond. Met dit filiaal staat de teller op totaal 6 winkels. Op 2 oktober 2009 werd het aantal winkels uitgebreid tot 7, er wordt een winkel overgenomen in Brouwhuis. Dit filiaal is gevestigd in winkelcentrum Brouwhorst.

In 2010 is het hart van het bedrijf vernieuwd, door het plaatsen van nieuwe ovens. Deze nieuwe ovens boden niet alleen kwaliteitverbetering van onze broden, maar ook een besparing van energie. Op deze manier zijn we bewust verder gaan bouwen aan een gezonde toekomst.

In september 2013 zijn de 2 nieuwe filialen bij gekomen. Bakkerij van de Koevering is door Vedder overgenomen en heeft vestigingen in Someren (Speelheuvelstraat 17) en Heeze (Geldropseweg 110). Deze overname heeft het totaal aantal winkels uitgebreid tot 9 stuks. 

In april 2015 is de bedrijfsovername met Bakkerij Claessens uit Venray afgerond en heeft onze Bakkerij 10 filialen. Siem Claessens is erg blij dat hij zijn bedrijf (waar geen opvolger voor was) nu onder de vlag van Bakkerij Vedder verder gaat. En zijn klanten nog iedere dag kunnen genieten van heerlijk vers brood van de Echte Bakker!

In maart 2019 hebben we bakkerij van Gassel in Ysselsteyn overgenomen met 1 winkel in Ysselsteyn, 2 winkels in Venray en 1 servicepunt in Heide. Met deze strategische overname hebben we de winkels uitgebreid tot 14 en zijn we met 5 winkels in Venray goed vertegenwoordigd in Venray en omgeving.

In april 2019 wordt het pand langs de bakkerij in Deurne aangekocht voor uitbreiding van de expeditie en opslag van grondstoffen. Met deze uitbreiding zijn we instaat de grondstoffen op een beter niveau te bewaren en het klaarzetten van filiaalbestellingen in nu overzichtelijker. 

In mei 2019 wordt het filiaal Leende geopend, met deze uitbreiding heeft bakkerij Vedder 15 winkels waar we daglijks de lekkerste brood en banketproducten aanbieden.

 

 

Geboren in het meel

Bart en Evert zijn broers en zijn beide geboren “in de bakkerij” van hun ouders aan de Kerkstraat in Deurne. Ze zijn opgegroeid in het ambacht van de bakkers en tussen het meel van de molenaars. Het is dus niet vreemd dat bij Bart en Evert het bakkersbloed door de aderen stroomt.

Bakkersopleiding voor Consumptieve Beroepen

Bart volgde zijn bakkersopleiding bij de School voor Consumptieve Beroepen in Eindhoven en heeft zich in zowel brood als banket gespecialiseerd. Na de opleiding is hij op 16-jarige leeftijd in het bedrijf aan de slag gegaan. Door de jaren heen heeft Bart de algehele leiding van het bedrijf op zich genomen.

Bart trouwt in 2001 met Marieke en samen hebben zij twee dochters; Sophie (2003) en Charlotte (2004). 

Evert naar de bakkersrichting in Deurne

Evert volgt de bakkersrichting in Deurne en stort zich op 17-jarige leeftijd in de praktijk bij het familiebedrijf. Hij heeft zich in eerste instantie in de Banketafdeling verdiept. Daarna heeft hij de Broodbakkerij onder zijn hoede genomen, waar hij met het team broodbakkers dagelijks zorgt voor heerlijk vers ambachtsbrood.

Evert trouwt in 1997 met Helga en zij worden trotse ouders van een dochter, Jesse (1998) en een zoon Roy (2000). Helga is als verkoopster een bekend gezicht in de winkel in Liessel.

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Over ons

Missie

Missie

Onze missie; wat mag u van ons verwachten?

Wij willen de klanten in de regio dagelijks laten genieten van betaalbare en heerlijke verse produkten, gemaakt met liefde voor lekker & passie voor ambacht.

Vakmanschap en de lekkerste ingrediënten

Wij bereiden onze produkten met de meeste zorg, vakmanschap en de lekkerste ingrediënten. Puur en eerlijk, alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. Onze specialiteit is kwaliteit. Dat is wat de klant moet proeven!

Uitgebreid en actueel assortiment

Wij bieden onze klanten een uitgebreid en actueel assortiment brood, banket en snacks. Wij streven ernaar het assortiment af te stemmen op de behoefte van onze klanten.

Gemotiveerde en professionele medewerkers

Wij helpen onze klanten graag in een sfeervolle winkel door gemotiveerde en professionele medewerkers, die kunnen informeren, inspireren en adviseren en daarbij de klant voorop stellen.

Liefde voor lekker & passie voor ambacht!

Wij streven ernaar dat onze klant met een tevreden gevoel onze winkel verlaat en thuis kan genieten van de liefde voor lekker & passie voor ambacht waarmee onze produkten gemaakt zijn. Op deze manier hopen we de klant een volgende keer weer in de winkel te mogen begroeten en te mogen voorzien van heerlijke verse kwaliteitsprodukten!

Team Vedder

Team Vedder

Door de jaren heen zijn we uitgegroeid naar een bakkersbedrijf met ruim 85 gemotiveerde mensen. Wij streven er samen naar te blijven verbeteren op allerlei vlakken en vooral om klantgericht te werken.

Broodbakkerij

Als het buiten nog donker is en de rest van de wereld nog lijkt te slapen, is een team van broodbakkers druk bezig met het maken van de aller-lekkerste broden. Dagelijks zorgen onze bakkers voor een uitgebreid en actueel assortiment van wel 80 verse soorten broden en broodjes, zodat u als klant een ruime keuze heeft!

Banketbakkerij

Onze banketbakkers hebben een voorliefde voor “lekker”. Elke nacht, voor het krieken van de ochtend, verwerken de banketbakkers die liefde in ons uitgebreide assortiment banket. Hun ervaring en vakmanschap worden gecombineerd met de lekkerste ingrediënten, zodat u als klant kunt genieten op verwen- en feestmomenten van de aller-lekkerste traktaties.

Expeditie

Tegen het ochtendgloren, als alle produkten vers bereid en gebakken zijn door de bakkers, zorgt een team expeditiemedewerkers dagelijks voor vele logistieke handelingen. Het is ’s morgens spitstijd; alle verse produkten moeten per filiaal verzameld/gesorteerd worden, broodjes moeten verpakt worden en alles moet Just in Time naar de winkels en zakelijke klanten gebracht worden. Een race tegen de klok enerzijds en accuraat werken anderzijds, zijn de belangrijkste factoren op deze afdeling, dit alles met 1 doel: zorgen voor een tevreden klant!

Poetsers

Onze poetsploeg zorgt er telkens weer voor, dat de hele bakkerij uiterst goed gereinigd wordt en hygiënisch schoon is, een belangrijk onderdeel in ons bedrijf, omdat we met voedingsmiddelen werken. Bovendien zijn wij een HACCP-gecertificeerd bedrijf, wat betekend dat wij voldoen aan alle strenge eisen die worden gesteld aan deze certificering en de voedselveiligheid gewaarborgd is.

Verkoopsters

Gemotiveerde en enthousiaste gastvrouwen in totaal 10 winkels zorgen voor een goed gepresenteerde winkel. Zij zijn klantgericht en zorgen ervoor dat de klant zich bij ons welkom voelt en volop keuze heeft in onze winkel; Welkom in de wereld van heerlijk brood en banket!
Onze verkoopsters kunnen u als klant informeren, adviseren en inspireren.

Kantoor

Onze kantoormedewerkers hebben ieder hun eigen vakgebied en zorgen in hoofdlijn voor zaken als inkoop van de beste grondstoffen, organisatie, boekhouding, personeelszaken, marketing & sales en beleid. Uiteraard staat hier de missie die we onszelf gesteld hebben helemaal centraal, in alle facetten.

Dagboek Beijing - De belevenissen van Bart

Wat vooraf ging...!

Afgelopen weken begon het gevoel natuurlijk elke dag al meer te leven; het is bijna zover, we vertrekken bijna naar Beijing. Een eer en een unieke kans, om heerlijk ovenvers brood te mogen bakken op de Olympische Spelen! Staan voor Hollands ambachtelijk brood in China, voor sporters, supporters en hoogwaardigheidsbekleders. En daar mag deze Deurnese bakker gewoon bij zijn. Helemaal top ! Ook de media is het duidelijk niet ontgaan. Er is volop aandacht geweest van dag- en weekbladen, en zelfs van regionale radio- en tv-stations. Allemaal even enthousiast. Super!

Wat vooraf ging...!

Bakkerij Vedder

Kerkstraat 3a
5751 BG Deurne
0493-312618
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten