Bakkerij Vedder
De Echte Bakker

Nieuws

Onderscheidingen

December 2017: bekroning onze Oliebollen met 5 Oliebollen bekroond!

December 2015: Bekroning Kerststol met 5 sterren. Nieuwsbericht bekroning kerststol

Januari 2012:  3e prijs “Beste Winkel van Nederland”
December 2011: Bekroning Kerststol met 5 sterren
Oktober 2011: Winnaar “Vezelrijkste Bakkerijwinkel van het jaar 2011”
December 2010: bekroning Kerststol met ***** (5 sterren)

Vezelrijkste Bakkerijwinkel van het jaar 2011

Maandag 31 oktober 2011

Team Koolhof van Echte Bakker Vedder uit Deurne is uitgeroepen tot de vezelrijkste bakkerijwinkel van Nederland. De verkiezing van de 'vezelrijkste bakkerijwinkel' was de afsluiting van de Nationale Vezelweken van 10 t/m 24 september, geinitieerd door Gb Plange. Tijdens deze weken worden consumenten bewust gemaakt van het belang van het eten van voldoende vezels.

Echte Bakker Vedder – team Koolhof - werd door de jury, bestaande uit een afvaardiging van de initatiefnemers van de Nationale Vezelweken, gekozen. Volgens de jury heeft het winkelteam van Vedder de winkel zeer vezelrijk aangekleed en klanten consequent aangesproken op het belang van vezelrijke voeding. Zo waren er proefpakketjes voor de klanten, een proefplank met vezelbroden op de toonbank en sprongen de dames op de fiets om vanuit de broodmand proefpakketjes uit te delen aan het winkelende publiek van Deurne. “Echte Bakker Vedder Koolhof is een mooi uithangbord voor de Nationale Vezelweken”, aldus de jury. Het winkelteam van vestiging Koolhof wint met de uitverkiezing tot vezelrijkste bakkerijwinkel een pakket aan parfumeriebonnen ter waarde van 500 euro.

3e prijs “Beste Winkel van Nederland”

Roelof Bos, de Echte Bakker uit Nieuw Weerdinge, is eerste geworden in de strijd om de titel 'Beste Winkel van Nederland 2012'. Echte Bakker Vliegendehond uit Wolvega scoorde een mooie tweede plaats. De derde plaats werd gedeeld door vijf winkels.

Zeer verzorgde presentatie

De winkel van Roelof Bos aan de Tramwijk Zuidzijde in Nieuw Weerdinge werd beoordeeld met 95 punten. Hiermee laat Bos zien dat hij zich verbeterd heeft ten opzichte van 2011. Toen haalde hij met 89 punten een gedeelde derde plaats. Uit het beoordelingsrapport blijkt dat Roelof Bos een mooie, goed gevulde winkel heeft met een zeer verzorgde presentatie.

Professionele indruk

Echte Bakker Vliegendehond heeft in vergelijking met 2011 een flinke sprong gemaakt. In het beoordelingsrapport was te lezen dat de Echte Bakker in Wolvega een mooie ruime winkel heeft met zeer professionele medewerkers. De derde plaats wordt gedeeld door vijf Echte Bakkerswinkels:

  • Vedder, De Echte Bakker, winkel Beek en Donk
  • Boonstra, De Echte Bakker, winkel De Knipe
  • Ko van Daalen, De Echte Bakker, winkel Harmelen
  • Piet Kerssens, De Echte Bakker, winkel Heerhugowaard
  • Timmer, De Echte Bakker, winkel De Koog

Nieuws in 2012

Voorzitter Echte Bakkersgilde

Voorzitter Echte Bakkersgilde

dinsdag 13 maart 2012

Bart Vedder voorzitter Echte Bakkersgilde

DEURNE/WAGENINGEN - Het Echte Bakkersgilde heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Bart Vedder. De bakker uit Deurne is officieel benoemd.

Vedder is sinds november 2011 al waarnemend voorzitter. Hij volgt nu definitief Jan Meen uit Delden op. Vedder is eigenaar van Echte Bakker Vedder in Deurne. Vedder (43) is sinds 2010 lid van het dagelijks bestuur van het gilde. Hij heeft als doel de lijnen met de leden kort te houden. ‘Ik heb zelf acht winkels, maar ik wil er ook zijn voor leden met een winkel.‘

Eerste Prinsencupcake

Eerste Prinsencupcake

4 februari 2012

Eerste Prinsencupcake officieel overhandigd

Zaterdag 4 februari rond 12.00 uur is de eerste Prinsencupcake officieel overhandigd aan Prins Luuk XL. Echte Bakker Vedder, gevestigd in de vernieuwde zaak van ’t Verswarenhuys aan het Beek en Donkse Piet van Thieplein, heeft deze gemaakt en tijdelijk opgenomen in het assortiment. Woensdag voor carnaval worden 100 gratis prinsencupcakejes uitgedeeld aan de bezoekers van de carnavalsavond van de Regt. De cakejes, die niet alleen leuk zijn maar ook nog eens lekker, zijn te verkrijgen bij de Echte Bakker Vedder. Overigens is er ook een fleurige cupcake Dansmarieke.

Nieuws in 2010

Donaties voedselbank

dinsdag, 05 oktober 2010

Zonder sponsors konden wij niet bestaan

Als we geen sponsors zouden hebben dan konden we als Voedselbank gewoon niet bestaan. Steeds weer zijn er bedrijven die aan ons denken als zij etenswaren over hebben die niet meer geschikt zijn voor de verkoop. Zo kunnen we heel regelmatig een partij brood bij onze lokale echte warme bakker Vedder in Deurne ophalen. Wij zijn de firma Vedder hiervoor erg erkentelijk.

Bron: www.voedselbankdeurne.nl

Oliebollen voor Serious Request

woensdag 22 december 2010

Bakker Vedder bakt oliebollen voor Serious Request

DEURNE - Echte Bakker Vedder uit Deurne heeft twee dagen oliebollen gebakken voor het goede doel.

De opbrengst van 500 euro is geschonken aan Serious Request van 3fm. Leveranciers Gb Plange, Sonneveld, Algist-Bruggeman en Havelaar hebben dit initiatief gesteund.

De oliebollenactie was een onderdeel van een groter evenement in Deurne. In totaal hebben de plaatselijke ondernemers 16000 euro opgehaald voor Serious Request.

Nieuws in 2008

Brabantsche Worstenbroodjes

14 augustus 2008

Brieven uit Beijing: Wolstenblood

Lekkel! Brabant in Beijing, het kwam donderdag wel heel dichtbij. De bakkers in het Holland House hadden namelijk het idee opgevat om echt Brabants worstenbrood te maken.
 
Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Bakker Bart Vedder uit Deurne moest allereerst op zoek naar gehakt. Chinezen eten geen gehakt (want dat schijnt niet te mogen) dus dat was al een probleem. Via de catering vonden ze toch een kilootje of tien en dat was prima spul. Deegje maken, gehakt kruiden, worstjes draaien en hopsa, de oven in. Een kwartier later lagen daar goudgele Chinese worstenbroodjes! Ze smaakten heerlijk! De Brabanders in Beijing waren dolblij en binnen de kortste keren was de voorraad van 200 broodjes op. Dit initiatief krijgt morgen een vervolg. Dan gaan ze hier oliebollen bakken. En de dag daarna weer een andere specialiteit. Mag ik een suggestie doen? Ik heb ineens een enorme zin in een Bossche Bol! Of nee, een tompouce. Of nee, doe toch maar een gevulde koek...

Bakkers naar Peking

donderdag 22 mei 2008

Brabantse bakkers naar Peking

DEURNE - Bakker Bart Vedder (39) uit Deurne en banketbakker Stefan Brugmans (30) van luxe bakkerij Martin uit Valkenswaard vertrekken binnenkort naar China.

Samen met elf andere broodbakkers – één uit elke provincie –, twee banketbakkers en twee Çhefs d'Équipe, gaan zij tijdens de Olympische Spelen dagvers brood en banket bakken voor de atleten en de supporters in het Holland Heineken House in Beijing.

Het initiatief is afkomstig van het Voorlichtingsbureau Brood en Albron catering.

In het verleden werd het eten altijd ingevlogen, zegt Bart Vedder. "Maar nu wordt het door ons dagvers afgeleverd." Het Voorlichtingsbureau Brood wil op deze manier het Nederlandse bakkersvak als één team presenteren en promoten.

Stefan Brugmans vertelt dat er in een open bakkerij wordt gewerkt. "Iedereen kan dan zien waar we mee bezig zijn." Vaak zal er volgens het tweetal op een ouderwetse manier en handmatig gebakken worden, want in Beijing kunnen de bakkers niet over alle benodigde machines beschikken.

Ook het assortiment is beperkt. Er zijn drie broodsoorten verkrijgbaar: wit, tarwe en volkoren brood. Verder is er een broodje van de dag verkrijgbaar. Dat broodje van de dag zal ook door het 'thuisfront' in de bakkersbranche verkocht worden.

Stefan Brugmans houdt het bij appeltaarten, moorkoppen en desserttaartjes.

De twee Brabantse 'geluksvogels' zijn gekozen uit ruim 150 schriftelijke aanmeldingen. Het goed beheersen van de Engelse taal was noodzakelijk, maar ook ervaring en aanstormend talent speelden een belangrijke rol. Ervaring hebben de twee uitbaters meer dan voldoende.

Vedder zit al bijna vijfentwintig jaar in het vak en Brugmans kluste al op vijfjarige leeftijd in de bakkerij van zijn vader. Stefan Brugmans heeft vijftien 'hele goeie' medewerkers en kan met een gerust hart richting China vertrekken.

In de bakkerij van Bart en Evert Vedder is het al niet anders. Bart Vedder is er gerust op dat er ook tijdens zijn afwezigheid wekelijks 25.000 broden zullen worden gebakken.

Bakkerij Vedder

Kerkstraat 3a
5751 BG Deurne
0493-312618
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten